Zdawać by się mogło, że o oleju palmowym powiedziano już wszystko. Olej ten ma bardzo negatywne opinie. Na każdym kroku, czy to w prasie, czy w telewizji, mówią nam, że najlepiej wykluczyć go z naszej diety. Czy słusznie?
Jaki powinien być olej palmowy, żeby można go było uznać za nieszkodliwego?
Olej palmowy ma bardzo wiele właściwości, między innymi odżywcze, nawilżające, tonizujące. Niestety wiele tych właściwości ginie w produkcji. Jeśli chcemy w pełni czerpać z jego zdrowotnych właściwości, kupujmy olej tłoczony na zimno, nierafinowany. Bio olej palmowy ma dużo zastosowań, można go z powodzeniem używać w kuchni, jak i w pielęgnacyjnych zabiegach. Taki olej poprawi stan naszej skóry czy włosów, podziała lepiej niż niejeden balsam do ciała czy odżywka. Bio olej palmowy, czytajmy skład produktu, jeśli lista składników jest długa, nie kupujmy takiego oleju. Dobry olej poznamy po tym, że składa się w stu procentach tylko z jednego składnika. Produkty, którym można zaufać, znajdziemy w sklepach ze zdrową żywnością.